HTML

GO RUNNING

Friss topikok

Sárvár Fürdő Félmaraton 2014-03-29

2014.03.29. 21:25 korpaZASZ

Mindössze szerdán dőlt el, hogy indulok, így – mivel köztudottan skót ősökkel rendelkezem – azonnal könyörgősre fogtam a figurát a Görög Gyulánál, hogy a várhatóan nagy ZASZ-os létszám miatt ugyan már, hadd fizessem a legolcsóbb nevezési díjat (3e Ft.). Erre fel minden idők leggyérebb szereplése jött össze a részünkről, olyannyira, hogy egy kezem is túl soknak bizonyult ahhoz, hogy összeszámoljam magunkat… Kb. 20 fok volt napon, ez annyira végül nem zavart.

Rajt után hamar észrevettem, hogy erősen kakukktojásként vagyok én ott az elsők között, konkrétan három Gábor között egyetlen Attilaként lassan, de biztosan kezdett kisebbrendűségi érzésem lenni.

Így elengedtem egyiküket (nem mintha tudtam volna mást tenni :) ), leszakítottam másikukat (ő meg leszakadt magától is), de a harmadik mellett kitartottam egészen a 8. kilométerig.

A szombathelyi Fábrics Gabi volt az, akit az emelkedőkön akartam majd magam mögött hagyni, sőt, már előre kicsit teszteltem is egy ártatlan hídfeljárón, ahol érezhetően lassult is hozzám képest. De lehet, hogy csak a szomszédos Tesco látványa nyűgözte le annyira, hogy egy pillanatra belebambult a világba.

Aztán jött a Sótonyra vezető hullámvasút, ahol a felfeléken aztán korán elléptem. Az utóbbi időben több tempófutást is végeztem a 76-os főút Egerszeghez közeli dimbes-dombos szakaszán, ez most szépen el is döntötte a második helyemet.

A fordító után majdnem minden(!) szembejövő futó irántam érzett szimpátiájáról tett tanúbizonyságot (“Hajrá”, “Gyerünk”, “Nagyon jó”), sőt Endre még azt is elárulta, hogy második helyen állok. Hülyén haltam volna meg, ha ezt az infót nem kapom meg, kettőig még futás közben is el szoktam tudni számolni :)

Innen már csak nőtt a különbség, és lefelé a szar is gurul alapon meg is futottam a leggyorsabb 5km-emet (3’42”-es tempó).

IMG_0220.JPG 

Végül ezen a pályán először befértem 1:20 alá, amit, bár nem mintha lenne más lehetőségem, a meleget, szintet (80m) és a héten érzett torokkaparást is figyelembe véve ezennel elfogadok.

 

Végeredmény (72 férfi közül):

Németh Gábor 1:13:25

Korpics Attila 1:19:37

Fábrics Gábor 1:23:43

Ági 1:42-vel remek második helyet ért el, Járfás Gyula ideje 1:31, Varga Endréé (nem akarok satu lenni, de lehet, hogy Endréjé?) pedig 1:50. Gratulálok!

 IMG_0214.JPG

 

Hogy azért ne legyen tökéletes a napom, eredményhirdetéskor a Görög Gyula nyilvánosan beleordította a hangosbeszélőjébe, hogy azt üzeni az ezüstérmesnek, talán időben kéne legközelebb nevezni. Gondolom a kupa is drágább volt a 3e Ft.-omnál, és mivel bennem végezte 10 Ságás virsli is (mondjuk nem kellene feltétlenül ebédidőben kezdeni egy versenyt), stabil veszteséget generáltam nekik. Jövőre már lehet, nem kell mennem :)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://korpa.blog.hu/api/trackback/id/tr705885027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

snatch_ · http://futas.asroma.hu 2014.04.16. 15:13:02

hehe :), lehet kint lesz az arcod egy WANTED-es képen :)
gratulálok a 2. helyhez!
süti beállítások módosítása