HTML

GO RUNNING

Friss topikok

Bad Waltersdorf 12km 2012-04-12 Vissza a rövidebb távokhoz

2012.04.14. 22:40 korpaZASZ

Az előző poszt 2)-es pontja lépett végül életbe. A napokban születendő kismacskáink életére esküszöm, hogy nincs semmi bajom a maratonnal, sőt, de igazán most az foglalkoztat, hogy tudok-e gyorsulni vénségemre. Fiatal koromban gyorsnak (vagyis sokkal inkább robbanékonynak) számítottam teremsportokban, de ez nem jelenti azt, hogy 10-20 kilométerre is igaz lehet ez a tétel. Erről szeretnék mostanság megbizonyosodni. Kapóra jött ez a 12 km-es verseny, ahova munkatársammal (ő is futott) és feleségével együtt utaztam ki a helyszínre.

Egész délelőtt nyomott valami: kicsit fájt a torkom, kicsit náthás voltam, kicsit zizis volt a fejem és nem tudtam elképzelni, hogy ma még gyorsan fogok futni. Még az is felmerült, hogy egyáltalán be sem nevezek, de aztán a sok futó látványa megeröltetés nélkül pozitív irányba terelte a hangulatomat és már toltam is a bemelegítést, ami kifejezetten jól alakult pár intenzív szakasszal, ahogy azt szoktam.
Olyan 11 fok, esőre álló idő és némi szél – ilyen körülmények között zajlott a verseny, szóval panasznak helye nem lehetett. (minusz szél). 350-en választották a Hauptlauf-ot, köztük a Fábrics Gabi, ’általános’ ellenfelem is:) Akkor itt már végképp szó nem lehetett lazázásról. A táv három 4 km-es, jórészt sík körből jött ki, falu-erdő-puszta-malom-vasútállomás-falu útvonalon.
A két héttel ezelőtti maraton óta nem sok időm akadt gyorsító munkát végezni, de ahogy ’felépültem’ belőle, párszor már képes voltam intenziv futásokkal hangolni, ám 3:30as tempó alá még pár száz méter erejéig is csak néha sikerült mennem, ja, és nem azért mert nem akartam :)
A rajt után legalább nyolcan meglódultak előttem, előzetesen éppen erre számítottam, konkrétan, hogy a top10-ben akár benne is lehetek a végelszámolásnál. A körök elején szembe-, majd a végefelé már hátszélben futhattunk és 3:29-es tempóban fejeztem be az első négyest, ami számomra erősnek mondható. Aztán a második körben ki is alakult a végső helyezésem is, miután néhány előzgetés után ’besorolódtam’ a hetedik helyre, esélyem már csak arra lett volna, hogy még egyet lépjek előre, de innen már csak lassultam: (3:35, majd 3:36), míg az előttem haladónak még bőven akadt tartaléka.
Az első kör végén, csak most látom, milyen tömeg jött mögöttünk
A gyors kezdés alapján jobban is megzuhanhattam volna a végére, de úgy tűnik, a korábbi rövidebb (max. félmaraton) versenyeim miatt már képes vagyok kezelni a nehezebb pillanatokat és mentálisan is jól viselem az anaerob munkából adódó fáradtságot. Vagy legalább is merem remélni.
Az időeredmény (0h42m41s, 3:33as átlag/168as pulzus) tekintetében nem lehet kifogásom és a helyezés (abszolút 7., korcsoprt 3.) is megfelelő. Magam 3:35-öt mértem a kicsit rövidebb táv miatt, de azt is örömmel elfogadom.
Eredmények. (html)
Nagyon örülnék, ha sikerülne ezt a sebességet félmaratonig fejlesztenem, de könnyen előfordulhat, hogy ez teljesen irreális célkitűzés részemről. De legalább lesz mi motíváljon a közeljövőben, nem mintha bármiféle extra hajtóerőre lenne szükségem:)

Majd’ elfelejtettem, Gábor mögöttem ért be jó egy perccel tizenharmadikként, míg kollegám is tiszteletre méltó 4:45-ös ezrekkel tolta be  a szekerét a célba, gratulálok nekik is!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://korpa.blog.hu/api/trackback/id/tr214432349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nedus65 2012.04.15. 14:35:03

Nagyon jól nyomtad Attila ! Egy "kicsit" irigykedem is , ilyen tempóról én csak álmodozom !! Gratulálok !
süti beállítások módosítása