HTML

GO RUNNING

Friss topikok

Terepfutás 2015/10/31

2015.10.31. 14:46 korpaZASZ

A mai futás egy, a főútról régóta kinézett bekötőútnál kezdődött és tartott több mint két órán át, előbb mélyen az erdőben, majd kiérve végül a főútnak egy másik pontján, vissza a kiindulópontra. Mindig érdekelt, hogy Nagykapornak után jobbra (ki van írva egy táblára, hogy „Remete”) miféle lehetőségek várnak egy futóra, de jóval többet kaptam a várakozásnál.

ut.jpg

Először is 3,6km-en keresztül aszfaltos erdei út végig fák között enyhe emelkedéssel 2km-en át, melynek közepén egy kiépített liget (Remetekert), ami valami csodaszép az ősz díszletei között. Barlangot is jelez egy tábla, de annyira mélyen azért nem érdekelt a történet. Ezek után jött a terepes rész avarszőnyeggel, őzekkel, meredekebb részek nélkül, rengeteg keresztúttal mindenfelé. Keveregtem is néha, de ez tipikusan olyan hely, ahol még keveregni is élvezet.

napsugar.jpg

Ezek után meglepetésemre megjelent egy Opel Astra (az erdő közepén egy erdészeti úton), majd rá 2 percre már hátulról érkezett, majd meg is állt mellettem. Két kisebbségi nyitotta rám az ajtójukat, végül is akadt nálam gázspray, no meg nehezen tudtam elképzelni, hogy vészhelyzet esetén még fáradtan sem érek előbb a susnyásba, mint ők. De újabb meglepetésre irodalmi magyarsággal elmagyarázták, merre tartok éppen (konkrétan Szentpéterúrra, ami elég rosszul hangzott, mert az már lent van a térképről, sőt, effektíve Pacsa mellett, ami már egy totál másik főút). Ezek után elmesélték azt is, hogyan érek ki a 76-osra. Aztán még egyszer összefutottam velük, szinte már régi haverként nyugtázták, hogy éppen az iránymutatásuk szerint haladok. Amúgy fura volt, mit kavarogtak arrafelé, nem gombászóknak tűntek, sokkal inkább „bodzagyűjtésből” élhettek :). „Csak” a telóm volt nálam, meg a kocsikulcs, ha megtalálják az autót, nem jártak volna rosszul. De ami még ennél is rosszabb: a FB-omba is beletrollkodhattak volna a telefonon keresztül :)

 boost.jpg

Innen elevickéltem végül Tilajújhegyig, ittam a falu közkútjából, ettem egy kicsit, próbáltam a kutyákat elkerülni (akadtak érdekes pillanatok), de végül ép bőrrel eljutottam a főútra, ahol a végén még majdnem berúgtam a seggemet 5 perc/km alá, de még egyszer belevetettem magam az erdőbe, így már nem volt esély rá. 26km/5’02” lett

A képek remélem önmagukért beszélnek. Térképen: https://connect.garmin.com/modern/activity/943026485

vadasz.jpg

utfel.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://korpa.blog.hu/api/trackback/id/tr828039114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása